Scrum-kanban Practitioner

Двудневен сертификационен курс за Scrum Framework и Kanban методът

Scrum рамката и Kanban методът са двете най-често използвани Agile практики в днешно време, които отдавна са се превърнали в стандарт за компаниите в ИТ сферата. Усвояването им в комбинация с Agile-Lean принципите и начина на мислене са ключов фактор за успех.
Сертификационният курс “Scrum-Kanban Practitioner” е двудневно интерактивно и изцяло практическо обучение тип Workshop. По време на курса фокусирано се изучват в дълбочина двете най-популярни Agile-Lean практики: Scrum Framework и Kanban метода. Благодарение на дългогодишния си практически опит, ние знаем че дългите и скучни лекции не вършат работа, затова залагаме изключително на симулациите, реалния опит и практическите упражнения. Scrum-Kanban Practitioner е комбинация от игрови елементи, симулации и множество дискусионни модули, което прави обучението интерактивно, гъвкаво и адаптивно. Всеки курсист има възможност да участва, да задава своите въпроси и да променя насоката на темите. Така курсът става адаптиращ се и подходящ както за стартиращи, така и за професионалисти с натрупан опит. По време на обучението ще се спрем в дълбочина на всички ключови елементи на Agile-Lean домейна, така изграждаме реални работни навици и спомагаме прилагането на наученото веднага. За нас е много важно курсистите да имат своето място в обучението, затова предвиждаме разглеждане на казуси и реални ситуации от практиката, както представени от лекторите, така и повдигнати от участниците.

За кого е предназначен?

Целта на курса е хора както с опит в Scrum Framework и Kanban, така и без такъв, да придобият нужните професионални знания и умения за ефективна работа в Agile организация. Обучението е добра основа за започване на работа като част от Аджаил екип, както и за подобряване нивото на вече практикуващи специалисти, които желаят да се усъвършенстват и да направят следващите стъпки в развитието си. “Scrum-Kanban Practitioner” обхваща както базови, така и задълбочени теми в целия спектър на Agile/Lean домейна. Основен фокус е работата с Agile екипи, роли, церемонии, оценка на работата и планиране, основни техники и практики. Обучението цели да запознае курсистите с ежедневните дейности и да ги направи способни сами да инициират и осъществяват Agile инициативи. Обучението дава възможност на хора без голям опит в Agile, които искат да се реализират успешно като част от екип следващ Scrum или Kanban, да се справят добре на интервю за работа и да усвоят основните умения и задължения. В същото време, за хора с опит в Agile процесите, Организационни Лидери, Product Owners, Мениджъри и Тийм Лидери се дава възможност да подобрят текущите си знания и да усвоят тънкостите в Agile/Lean домейна: фасилитация, мотивация и практическа работа с Аджаил екипи, както и множество Аджаил техники. Курсът е особено подходящ е за хора, които искат да внедрят Agile в нови или вече съществуващи проекти.

Програма

 • Agile Fundamentals
 • Agile culture and principles
 • Scrum Framework Deep Dive
 • Agile rutines: Scrum Ceremonies
 • Key roles and responsibilities
 • Agile Product Development
 • Lean and System thinking
 • Kanban Deep Dive
 • Agile daily routines
 • The Agile Toolbox
 • Agile Leadership
  • Motivation
  • Self-organized Teams
  • Coaching & Mentorship
  • Facilitation Techniques
  • Conflict Management

За лекторите

Нашите лектори са с с над дългогодишен опит в ИТ сферата, Agile-Lean коучнига, обученията и работата в динамична и постоянно променяща се среда. Работили са с някои от най-големите компании в сектора и са признати специалисти в Agile и Lean домейна. Като Аджаил Коучове и консултанти, те водят множество курсове, преподават в университети и различни компании. За разлика от много други, които “четат” лекции, нашите лектори идват от практиката и практическият им опит е в основата на обученията им. Дългогодишната им работа с различни по големина екипи и организации ги прави от най-атрактивните и често срещани участници в конференции и публични сесии.

ME12

Nikola Bogdanov

Agile Coach

Никола е Agile Coach и Trainer с повече от 8 години опит в сферата на ИТ и работата с хора, екипи и организации. Той е истински Agile ентусиаст с дълбоки интереси в гъвкавите и адаптивни методологии и фасилитацията на работни екипи, индивидуалния коучинг и организационната трансформация. Богатият му опит като Agile Coach, Scrum Mater и Agile Leader се допълва с задълбочена академична и преподавателска дейност.

Bogoy Bogdanov

Agile Coach

Богой работи като Agile-Lean Trainer, професионален Scrum Master и Agile Coach през последните 5 години. Неговите обучения и публични изяви истински вдъхновяват и представляват огромен интерес за професионалисти от различни сфери на дейност, които искат да се учат и да се усъвършенстват. Множеството обучения и курсове, блогове и статии са само част от дейността на Богой, той е истински отдаден на Agile-Lean културата.

Цена и детайли

Времетраене: Курсът ще бъде проведен в 2 пълни дни, които ще се проведат в рамките на един уикенд

Дата: 28-29.09.2019 (10:00 – 17:00)

Адрес: Зала на Soft Academy; гр. София, кв. Студентски град, ул. Акад. Борис Стефанов 4, ет. 2;

Карта в google maps и street view

Карта в bgmaps.com

Ранно Записване (до 15.09.2019) : 350 лв. 

Редовна Цена (след 15.09.2019) : 400* лв. 

Отстъпка за препоръчани курсисти

Записването, става след предварително потвърждение. За регистрация и запитвания се свържете с нас чрез някой от следните канали:

Свържете се с нас

Close Menu